Bild
Nästa artikel

Restips: Bjertorp slott europabäst

VÄSTERGÖTLAND

Hotellorganisationen Historic Hotels of Europe meddelade under en presskonferens den 28 oktober 2013 i Amsterdam, att Bjertorp Slott utanför Vara i Västergötland, har utnämnts till "Best Historic Countryside Hotel of Europe 2014".

Varför inte passa på att njuta av julbordet? Eller kanske fars dag den 10 november? Eller bara för att njuta av den speciella prisbelönta miljön som fått epitetet bästa slott på landsbygden. För trots att Sverige inte har en kontinental slottshistoria är det lite extra att vi fått pris som europabäst och sådant kan ju vara värt ett besök. HHE Awards, som utdelat priset, grundades 2012 och under hösten har allmänheten över hela Europa röstat online på sina favorithotell inom tio olika kategorier.

Bjertorp Slott är Sveriges yngsta jugendslott, ritat av dåtidens stora arkitekt Ferdinand Boberg 1914. Idag är slottet en mötesplats för konferens, fest, golf och bröllop. Helt enkelt en plats för alla som vill njuta lite extra. Slottets restaurang är omnämnd och poängbedömd i Sveriges ledande restaurangguide, White Guide 2012. Bjetorp Slott är även utvald medlem i Svenska Möten. Och nu har de dessutom vunnit priset "Best Historic Countryside Hotel of Europe 2014".

Även om vi har vårat eget mobila boende kan det nämnas att alla hotellrum har en individuell prägel. I en häftig kombination av färger och mönster möter Jugend 2000-talet med dagens komfort och bekvämlighet. Alla hotellrum, konferenslokaler och salonger har en egen historia från Knut Henrik Littorins spännande liv.

Var ligger Bjertorp slott?

GPS koordinatorer
N 58° 15,869° E 13° 6,793°

 

Med bil
Från Göteborg E20 mot Stockholm 110 km skyltat från E20 10 km efter Vara.
Från Stockholm E20 mot Göteborg 390 km skyltat från E20 30 km efter Skara.
Från Jönköping riksväg 47 mot Trollhättan 100 km skyltat från riksväg 47 10 km innan Vara.

 

Övernattning i husbil kan ske vid närliggande Bjertorp golfklubb, ungefär 200 meter från slottet.

Taggar: Restips, Hem

Kommentarer

#1
Kent Andersson
2013-10-31 17:25

Grattis. Min Farfar var med och byggde slottet och min far har varit med och renoverat slottet i början på 1950 talet. Jag själv har haft flera konferenser på slottet och det är mycket trevlig att möta den ryska björnen i dörren när man stiger in.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.