Bild
Nästa artikel

Restips: Fiske vid Anebysjön

SMÅLAND

Tycker du om att fiska då ska du prova på fisket i Anebysjön. Här finns gädda, gös, abborre och du kan även få siklöja, sutare samt öring. Vecka 30 fångades en fin gös på 6,6 kg.

Det här är en liten mysig camping med lantlig känsla i Aneby kommun på det Småländska höglandet. Här njuter du av den vackra sjöutsikten, promenadvägarna i skogen och hagarna med djuren för nu har du har kommit till landet. Här kan barnen bada, plocka blommor, bygga kojor i skogen och besöka höns, getter och kaniner på gården. Du själv kan få guidade turer om du vill, både från båt eller på vintern från is oavsett om du är erfaren fiskare eller nybörjare. Om du gillar att fiska måste du prova fisket i Anebysjön för här simmar gädda, gös och abborre. Du kan hyra  båt eller kanot och vill du ta en kanottur finns avkopplande turer som inte kräver så mycket erfarenhet.

För mycket handlar om fisket, inte minst gädda och abborre. Gösen är lite svårare att hitta, den är lite tjurigare än gäddan, och den är lite smartare än abborren. Men du ska absolut ge dig ut och satsa på gösfiske även om du tidigare “bara” fiskat abborre eller gädda. Tidig morgon och sen kväll är bra tider för fiske. Men tänk på att när du fiskar ska du inte ta upp mer fisk än vad du äter upp. Fiskbestånd kan utplånas om ett område överfiskas och det inte lämnas tillräckligt med fisk för att säkra återväxten. För när moder jord tas väl om hand kommer att hon ge dig tillbaka! Här är även Catch and Release är naturligt och fisket sker med respekt för fiskbestånden.

På kvällen kan du sitta vid brasan och titta ut över sjön. Vill du äta lite mat på kvällen i annan regi än din egen så finns möjlighet att boka matlagningskurs i naturkök. Det går också att beställa frukostkorg om du inte själv vill laga frukost.

Var?

Öster om Vättern i höjd med Gränna, ca 30 minuter från Jönköping

Kontakta Målsånna Camping per mail här, besök deras hemsida här.
Paradis södergård 1, 578 92 Aneby

GPS Lat. 57.802014 Lon. 14.833946

Bilderna i bildspelet hör ihop med Fishing in Sweden vars hemsida du hittar här.

Taggar: Restips

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.