Bild
Nästa artikel

Restips: Givskud zoo

DANMARK

Visst har Danmark sitt eget zoo. Här åker du runt bland djuren men kan även åka i djurparkens regi. Upplägget är likt det som tidigare fanns i Kolmården men här kommer du närmare djuren.

Givskud zoo, som ofta kallas lejonparken, öppnades 1969 på Jylland då över 70 lejon flyttade in i Danmarks första safaripark. Lejonhägnet ses fortfarande som safariparkens största attraktion och den kan man köra igenom med bil eller om man hellre vill så finns det guidade safaribussar man kan ta. Parken är uppbyggd med olika världsdelsmiljöer som exempelvis afrikanska och sydamerikanska hängnen så att du får en god överblick.

Parken blev en succé från start och intresset har fortsatt och parken har successivt utökats med en mängd olika djur. I dag hittar du ungefär 700 djur här uppdelat på ungefär 70 arter, som lejon, noshörningar, giraffer, bufflar och elefanter, antiloper och inte minst de berömda gorillorna med silverryggen Samson som den mest kända. Han har över 8000 fans på Facebook och påstås vara den första gorillan med egen profil där. På Samsons Facebook-sida kan du se en mängd filmer och bilder på gorillan och hans vänner på safariparken. 2013 var en av de stora besöksmagneterna en söt gorillahane som föddes i februari. Gorillaungen är den sjunde som fötts i parken och mamma Minnie har fött ytterligare fyra. På Samsons Facebooksida hittar du även filmer på den här gorillaungen.

Delar av parken går att besöka till fots och för de barnen finns en stor lekplats eller så kan de prova på guldvaskning eller pinnbrödsbakning. Självklart finns det ett stort utbud av matställen och restauranger i djurparken och för dig som vill övernatta i närheten finns en camping.

 

Parken ligger bara 25 minuter med bil från Legoland och Lalandia så det är lätt att kombinera en familjevecka med djur, bad och åkattraktioner.

 

Givskud zoo har en hemsida som du hittar här.

Djuren

Giraffen är världens högsta nu levande landdjur med en vikt upp till 1 250 kilo. Världens längsta uppmätta giraff var hela 5,87 meter. 2013 föddes tre stycken giraffer i parken.

Ara-papegojan har en näbb som kan knäcka det mesta. Den kan till och med bita igenom metall!

Afrikansk struts är världens största fågel med en höjd på 2,75 meter och en vikt på 150 kilo. Äggen väger 1,5 kilo och det motsvarar 24 vanliga hönsägg.

Var ligger Givskud zoo?

Løveparkvej 3, 7323 Give GPS: N 55°49' 55", E 9°20' 56"

Taggar: Restips, Hem

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.