Bild
Nästa artikel

Restips: Pris för hundspannsåka

SMÅLAND

Nystedts Husky Tur & Natur vann Årets Turismpris i Jönköpings län. Företagets grundare och ägare Ellen Nystedt fick på Jönköpingsgalan ta emot pris och diplom av Smålands Turism. Prova på denna innovativa upplevelse du med!

Det finns ett otal varianter på denna upplevelse. Du kan välja både årstid och olika längder på turerna så när och hur blir mycket av ett eget val. Smålands turism uppmärksammade denna unika upplevelse så vi hakar på och talar om att den finns.

På den tur vi valde ut lär företaget dig sela på & får prova att köra ett eget hundspann, med släde eller "Svenskdoning off snow".  Efter introduktion, säkerhetsgenomgång och gemensam påselning tar hundarnas iver överhanden. Luften fullständigt dallrar av hundarnas adrenalin och höga ylande när vi ger oss av. Vi kör oftast både ett stort och ett litet spann där ni växlar mellan att vara passagerare och förare.

Turen går ut med härliga skogsvägar och vacker natur. Kanske möter vi en älg, stöter en tjäder eller passerar färska spår från de mytiska Lodjuren. Vi stannar & låter hundarna pusta ut medan vi avnjuter eko-kaffekorgen. Då snön ligger djup kör vi släde och fikar på ett renskinn i en snödriva. väl tillbaka berömmer vi hundarna och gosar lite med dem men turen går även när snön har försvunnit. En del vill ha en tuggbit medan andra nöjer sig med att få pussas med dig. Du lämnar oss och hundarna fylld av nya minnen och erfarenheter.

På företagets hemsida hittar du andra alternativ och tänk på att de vill ha förhandsbokning.

Vi gratuler dessutom Nystedts Husky Tur & Natur till priset!
Taggar: Restips

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.