Både invändigt och utvändigt är byggnaden spektakulär även om utställningens många fordon naturligtvis är det primära.

Nästa artikel
Restips: Hymers husbilsmuseum
TYSKLAND

Restips: Hymers husbilsmuseum

Publicerad 11 februari 2015 (uppdaterad 11 februari 2015)

Både invändigt och utvändigt är byggnaden spektakulär även om utställningens många fordon naturligtvis är det primära.

Har du planer på att besöka södra Tyskland ska du inte missa att besöka Hymers museum för husbilar och husvagnar som ligger i Bad Waldsee!

Många av oss har skapat ett kärleksförhållande till våra fordon, oavsett om vi pratar om husbilar eller husvagnar. Den frihet som campinglivet ger är närmast att se som en livsstil och att glida in på campingen, ställa upp sitt mobila boende och börja umgås med grannarna över en öl, lite grillat eller bara sitta ner och njuta är något de flesta av drömmer om under kalla vinterkvällar. Sedan finns det  en ökande skara som insett att vintern inte nödvändigtvis utgör en begränsning för campandet. Pensionärer tar tillfället i akt och njuter av Sydeuropas milda klimat och andra åker till något skidparadis.

Erwin Hymer Museum låter dig fara på en utflykt i tiden istället. Här möter du gårdagens boenden och drömmarna om framtidens, pionjärerna som skapade trender och historia både vad gäller utrustning, teknik och design. Museets samlingar innehåller totalt ungefär 250 spännande fordon varav ett 80-tal är husvagnar och husbilar, så det finns mycket spännande att botanisera i för hela familjen.

Museets hemsida hittar du här.

Var?
Erwin Hymer Museumet i Bad Waldsee ligger drekt efter väg B30, strax norr om Bodensjön.

GPS: 47°56'13.3"N 9°45'36.7"E

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.