Bild
Nästa artikel

Restips: Santa Pauli julmarknad på Reeperbahn

TYSKLAND

Söker du en annorlunda julmarknad? Då är kanske den erotiska julmarknaden Santa Pauli i Hamburg något för dig. Den är bara för vuxna kan tilläggas.

Santa Pauli Julmarknad för vuxna besökare är troligen den mest speciella julmarknaden i Hamburg - om du inte är ute efter en rent traditionell julmarknad utan en med mer sensuella och erotiska inslag.
För att komma till saken, det här är en julmarknad som ingen annan. Det är mer som en inblandning av den populära jultraditionen insmugen i Reeperbahns speciella sensuella miljö. Och tro inte att den inte marknadsförs. Den officiella tyska turistbyrån har även tagit upp Santa Paulis julmarknad på deras pressträff häromdagen.

Självklart kan du njuta av en julmarknads alla vanliga inslag som glögg och den klassiska "Feuerzangenbowle", en slags punch. Därutöver finns allt från juveler, souvenirer och andra typiska "Santa Pauli-saker" som dildos.

Men det är bara i ett avskilt område, i ett tält i slutet av marknadsgatan, som det, enligt kontinental standard, är uppenbart sexigt och det är där du hittar topless-servitriser och erotiska shower. Men sammantaget är Reeperbahn som det brukar vara och ett måste, enligt tyskarna, för besökare i Hamburg i jultider. Ingen annanstans kommer du att hitta en motsvarande julmarknad.

Men Hamburg har ytterligare cirka tio större julmarknader som alla håller sig till en betydligt mer traditionell stil.

Taggar: Restips, Hem

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.