Bild
Nästa artikel
Restips: Våren i Keukenhof

Restips: Våren i Keukenhof

HOLLAND

Det är tiotusentals med tulpaner, påskliljor, hyacinter och så blommar körsbärsträden. Här hemma får vi vänta lite längre än i holländska Keukenhof, en plats du inte ska missa! Kanske dags att ta sig en funderare på att åka iväg i vår?

Som ingen annanstans. Det kan man fog säga om Keukenhof där blommorna är fler, våren tidigare och upplevelsen av blommorna mer intensiv än på de flesta andra ställen. Har du inte varit där har du något att se fram emot!

På den stora parkeringsplatsen ser jag mängder med husbilar. Vakterna vinkar snabbt fram de anländande bilarna och organisationen kan knappast bli bättre. Härifrån är det inte långt till ingången för att komma in i parken.

Doften av blommorna, inte minst hyacinterna, slår emot mig. Enorma träskor är utplacerade så att man kan ställa sig i dessa och ta bilder med utsikt mot blommorna bakom medan den stora positiv-vagnen spelar sin musik. Det är ingen tvekan om att jag befinner mig i Holland.

Här finns alla tänkbara varianter av tulpaner. Parken är dessutom indelad i rum med olika teman, och arbetet med att hålla allt i trim pågår ständigt. Du kan även ta en båt och åka ut bland de näraliggande, nästan oändliga, fälten med odlingar. Självklart lägger båten till vid torget där den stora väderkvarnen och försäljningsstånden finns.

Men även inne i parken finns kanaler och här finns lekplatser för barnen och parksoffor där vi mer sävliga vuxna kan sitta ner för att njuta av prakten. Den här parken är en oas för alla som är det minsta intresserade av vackra omgivningar.

Parken är ganska stor och kulmen på blomningen är blomsterparaden och har man möjlighet att besöka den så är det nästan ett måste. Det är mängder av blomsterprydda vagnar som visar upp det yppersta i hur man kan skapa konstverk med blommor. Fantasin är närmast gränslös.


Jag besökte parken en vecka in i april för några år sedan och då hade vissa blommor redan börjat blomma över. Körsbärsträd och äpplen stod i blom medan björkarna precis höll på att spricka ut. Det är vid den här tiden parken är som allra vackrast. 2020 öppnar parken den 21 mars och är öppen till den 10 maj. Håll utkik på deras hemsida för uppdaterad info.

Var?

Väster om Amsterdam efter A5 i riktning mot Haag.
GPS: N52° 16' 12", E4° 32' 47"
Camping hittar du här.
Titta på Keukenhofs egen hemsida här.

Taggar: Restips

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.