Bild
Nästa artikel

Restips: Övernatta på Italiensk lantgård

ITALIEN

Varför inte passa på att uppleva Italien på ett annorlunda sätt? Bo på lantgård är en boendeform som ökar och fungerar utmärkt även med mobilt boende.

Visserligen är grundtanken med att bo på lantgård att du skall bo i de rum som hyrs ut men i takt med att antalet mobila boenden ökat så accepteras nu i allt högre utsträckning att du får ställa upp ditt mobila boende på bondens ägor.

Förutsättningen är att du är medlem i en organisation, www.fattoreamico.it, som vänder sig till turister med husbilar. Det kostar 35 euro att bli medlem och då får du tillgång till massvis med gårdar utspridda över hela Italien.

Att ställa upp sin husbil brukar vara gratis för den som är medlem men vad tjänar då bonden på det här? Jo, han räknar med att du äter i hans restaurang eller handlar i hans gårdsbutik. Eftersom du förmodligen ändå kommer att handla mat under resan kan du ju lika gärna gynna honom som någon annan samtidigt som du får en annorlunda upplevelse.

I Italien finns det många sådana här lantgårdar, agriturismo-ställen, där deras skyltar hela tiden syns längs vägarna. Det finns mycket matnyttigt på dessa två webbsidor, www.agriturist.it och www.agriturismo.com. Men lättast är att leta på plats i Italien. Det finns, som sagt, ett otal ställen att välja på. Däremot får du inte förledas att tro att det är som en ordinarie ställplats eller campingplats vilket gör att du inte kan räkna med någon service som latrintömning eller vattenpåfyllning.

I Italien finns även en organisation av lantgårdar som riktar sig direkt till husbilsfolket, www.fattoreamico.it. På deras hemsida så finns uppgifter om hur du kan gör för att besöka deras gårdar över hela Italien. Det förutsätter dock att du köpt organisationens bok med presentationen av gårdarna.

Den här typen av övernattningar finns även i Frankrike som du hittar på www.france-passion.com.

Taggar: Restips

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.