Bild
Nästa artikel
Skånes Djurpark satsar för att bli bäst

Skånes Djurpark satsar för att bli bäst

SKÅNE

Lund Gruppen fortsätter sina stora investeringar i Skånes Djurpark, med visionen att Skånes Djurpark ska bli den bästa destinationen för barnfamiljer i Sverige. Förra veckan invigdes den nya attraktionen Camp Oak och flera andra nyheter för säsongen.

Sedan Lund Gruppen tog över driften av Skånes Djurpark i januari 2015, har över 60 miljoner kronor investerats för att lyfta upplevelserna i djurparken. 2015 var årsomsättningen i djurparken 23 miljoner kronor och sedan dess har ökat till 40,2 miljoner kronor. Antalet besökare förra året var över 170 000.

- Skånes Djurpark är en långsiktig investering och för Lund Gruppen är det en passion att utveckla parken, säger Håkon Lund, koncernchef för Lund Gruppen som driver Skånes Djurpark och fortsätter. Våra investeringar har gett resultat och vi kan se en stor ökning av antalet besökare och vi får massor av beröm från gäster och även av upplevelsebranschen där vi förra året vann två internationella priser för de upplevelser som vi har byggt. Det är en långsiktig strategi och vi kommer fortsätta investera i upplevelser som handlar om djur, natur och äventyr. Vår ambition är att bli den bästa destinationen i Sverige för familjer upp till 12 år säger, Håkon Lund.

Sedan Lund Gruppen tog över Skånes Djurpark har flera stora investeringar gjorts. Nya attraktioner som Fåret Shaun Land invigdes 2016 och det är världens första område uppbyggt kring historien och karaktärerna runt populära Fåret Shaun. Förra årets stora investering var världsunika Expedition UPP med en 350 meter lång äventyrsstig. Hängbroarna är på sina ställen uppe bland trädkronorna på hisnande nio meter över marken.

Årets stora nyhet är tältbyn Camp Oak som består av åtta familjetält med plats för upp till sex personer och två större grupptält med plats för upp till 15 personer. I skymningen och när morgonen gryr kan tältgästerna följa med på exklusiva matningsexpeditioner tillsammans med djurvårdare.

Taggar: Restips

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.