Bild
Nästa artikel
Solnäs Gård i Fjelie en oupptäckt pärla

Solnäs Gård i Fjelie en oupptäckt pärla

SKÅNE

I hemestertider finns det många lokala oaser att upptäcka i västra Skåne. Solnäs Gård i Fjelie är en utav dessa.

Solnäs Gård är en vacker trelängad gård med fruktodlingar utanför Lund. Gården har anor från 1800-talet och här har odlats äpplen sedan 30-talet. För fem år sedan köpte Kiviks Musteri Solnäs Gård och idag är det en av Sveriges största och modernaste äppelodlingar med runt 76.000 äppelträd.

På gården finns såväl gårdscafé och gårdsbutik där man hittar lokala råvaror och musteriets olika muster och cidrar som inte finns i vanliga handeln. Sedan i fjol finns även trädgårdsbutiken Fjelie här med ett stort utbud av växter och krukor.

Allt fler vill handla lokalt och i semestertider under den rådande pandemin är det ett ypperligt tillfälle att upptäcka vad närregionen har att erbjuda. Att kunna koppla av på hemmaplan, vara utomhus och känna trygghet där det finns gott om plats uppskattas av många.

Solnäs Gård som ligger på Fjelievägen 112 i Bjärred har öppet varje dag hela veckan mellan kl 10-17. GPS: N55°43'27", E13°05'54"

Läs mer om Solnäs Gård: https://www.kiviksmusteri.se/sv/besoek-oss/solnaes-gard/

Taggar: Restips

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.