Bild
Nästa artikel
Sommartävling ska locka till besök i naturreservat

Sommartävling ska locka till besök i naturreservat

VÄSTERBOTTEN

I sommar anordnar Visit Umeå en tävling tillsammans med Länsstyrelsen Västerbotten. Syftet är att locka besökare till några av det stora antal naturreservat som finns i regionen.

Tio naturreservat har valts ut och tävlingen går ut på att besöka så många av dom som möjligt under sommaren. Reservaten ligger spridda i regionen, vissa mer lättillgängliga än andra men alla är värda ett besök utifrån deras olika geologiska och biologiska egenskaper. Tävlingen pågår fram till den 31 augusti.

Deltagarna i tävlingen uppmanas ladda ner Länsstyrelsens app Västerbottens naturkarta. Där finns utförligare beskrivningar av reservaten, bilder och vägbeskrivningar.

– Västerbottens naturkarta är en perfekt guide för den som vill upptäcka Västerbottens natur. Appen utvecklas hela tiden och inför sommaren har den uppdaterats med en rad förbättringar, säger Emma Johansson, Länsstyrelsen Västerbotten.

Första priset är en forsränningstur med Forsknäckarna med den, så kallade Glassbåten från Glassbonden nedströms Vindelälven. Turen är en nyhet för sommaren och passar alla från 7 år och uppåt.

Mer information om evenemanget finns på deras hemsida www.visitumea.se och sociala kanaler.

Taggar: Restips

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.