Bild
Nästa artikel
Ställplats vid Feskekörka

Ställplats vid Feskekörka

göteborg

Mitt i centrala Göteborg går det utmärkt att stå med flera sevärdheter inom gångavstånd. Varför inte köpa lite färsk fisk?

Pusterviksplatsen heter parkeringen som ligger mellan Göteborgs äldsta del, som kallas inom vallgraven, och det senare byggda kvarteret Haga. Ett stenkast bort, på andra sidan kanalen, ligger ett av Göteborgs landmärken Feskekörka. Här går det bra att köpa färsk fisk och det finns även flera restauranger och ett par uteserveringar.

Hagastaden ligger åt motsatt håll och är ett riktigt mysigt ställe med vackra trähus, caféer, loppisar och restauranger. För de som gillar söta bröd kan de gigantiska Hagabullarna på café Husaren rekommenderas, de räcker ett bra tag. 

Ett bra tips för att få grepp om Göteborg är att ta en rundtur i de populära ”Paddan” sightseeingbåtararna. Inte sällan kan man där även uppleva lite Göteborgs-humor.

Utbudet i övrigt är givetvis stort i närområdet. Exempelvis finns det en välsorterad batteributik vilket känns som en ovanligt central placering, men väldigt praktiskt ifall något av husbilens batterier behöver bytas. 

Själva ställplatsen är egentligen bara en parkering utan service. Det fina med moderna husbilar är att de är självförsörjande så några dagar kan de flesta stå utan ström eller vattenfaciliteter. Betalar gör man i en vanlig parkeringsautomat och priset är 20 kronor i timmen mellan 08-22 och 2 kronor timmen övrig tid. Står man i 24 timmar blir det 300 kronor. Hutlöst dyrt tycker en del medan andra jämför med hur mycket ett hotellrum i samma område kostar.

Missa inte bildspelet!


Här hittar du Ställplatsen
 
Taggar: Restips

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.