Bild
Nästa artikel

Tjejer och pudersnö i Arlberg

RESTIPS

Alla tjejer kommer att bli ordentligt bortskämda från tidig morgon till sen kväll under de tre veckor då Ladies First-veckorna i Arlberg i Österrike inleds den 4 januari 2014.

Under Ladies First-veckorna är det gratis inträde till det stora wellness-området i ArlbergWell om du har biljett till simhallen. Vissa restauranger har specialerbjudanden och många barer serverar gratis drinkar. Om du bokar tid i skidskolan ingår en gratis kurs i djup snö och om du hyr skidor uppgraderas du automatiskt från Economy- till Premium-klassen utan att behöva betala extra. På turistbyrån kan du hämta ett särskilt häfte med överraskningar och värdekuponger som du kan använda under de tre veckorna.

Många hotell har attraktiva paketerbjudanden under Ladies First-veckorna. Paketen innehåller sju övernattningar samt ett sexdagars liftkort som gäller i hela Arlberg-området. I paketet ingår även massor av fina erbjudanden och i lottdragningen kan du om du har tur vinna en sommarvistelse i Arlberg under tre dagar för två personer.

I Arlberg skämmer man inte bara bort tjejerna utan även alla offpistfantaster. Samtidigt som Ladies First-veckorna äger rum anordnas även de så kallade ”Pulverschneewochen” (4–25 januari) i St. Anton am Arlberg, och den här gången är det friåkarna som står i fokus. Även här erbjuder hotellen speciella paket med övernattning och liftkort. Skidåkarna och snowboardåkarna behöver bara koncentrera sig på en enda sak – vem kommer att lägga dagens första spår i den orörda vita snön?

Oändliga pistkilometer

Det finns både något historiskt och något exklusivt över skidåkningen i Arlberg och många anser att den moderna skidsportens vagga finns här. Det var här som Hannes Schneider utvecklade skidtekniken från plog till parallellsväng och det var här man grundade Skiclub Arlberg för över 100 år sedan. 1925 öppnades den första skidskolan i Lech och på 1930-talet byggdes de första liftarna.


Idag, många år senare, håller skidområdet i Arlberg högsta klass och det är tydligt att man inte har vilat på lagrarna utan följt med i utvecklingen. Arlbergs skidgäster har tillgång till 340 kilometer preparerade pister och omkring 200 kilometers skidåkning utanför pisterna. Allt hänger ihop på ett mycket bra sätt och det är stor snösäkerhet i området. Säsongen inleds i december och pågår till början av maj. Den högst belägna skidstarten ligger på 2 800 meters höjd och här väntar en nedfart på 1 500 höjdmeter.

De fem skidområdena Lech, Zürs, Stuben, St. Christoph och St. Anton am Arlberg utgör det stora Arlberg-området som rankas som en av de bästa skiddestinationerna i världen. Här finns allt – från familjevänliga områden med breda pister som enkla att överblicka till vilda och branta nedfarter med VM- och världscupstatus.

Hög nivå

De två byarna Lech och Zürs har nästan vuxit ihop och är mycket berömda internationellt. De har ett exklusivt rykte och lockar till sig jetsetare och kända personer som återkommer varje vinter. Båda byarna har en speciell charm och servicenivån är hög och det är lika mycket den speciella stämningen som skidåkningen som står i fokus.

Både Lech Zürs och St. Anton finns med på den exklusiva Best of the Alps-listan. Listan omfattar Europas tolv mest exklusiva skidorter och det ställs höga krav på restaurang- och hotellstandarden på dessa orter. Det ska finnas femstjärniga hotell och restauranger med stjärnor i Guide Michelin. Även skidområdet ska hålla högsta klass och pisterna ska ha VM- eller världscupstatus.

Och Lech Zürs kan erbjuda allt detta. Skidåkningen startar på 2 660 meters höjd och det finns nedfarter i alla svårighetsgrader. Snösäkerheten är mycket stor och området är otroligt vackert. På den tyska webbplatsen ”Snow Online” ligger Lech Zürs på första plats i kategorin ”Bästa freeride-område” och vill man ägna sig åt offpiståkning är området helt unikt.

Ställplatser och camping

Här hittar du ställplatser i Arlberg
http://www.stantonamarlberg.com/de/st-anton/unterkuenfte/campingplaetze-am-arlberg.html

Taggar: Restips

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.