Bild
Nästa artikel
Torö, en pärla lite vid sidan av

Torö, en pärla lite vid sidan av

SÖDERMANLAND

En halvtimmes färd söder om Nynäshamn finns Torö stenstrand i naturreservatet Ören. Här kan du ta en fikapaus, bada, surfa eller bara njuta av utsikten.

Ibland är man nära vackra platser men missar dem eftersom man inte känner till att de finns. En sådan plats är stenstranden på Torö vilket ligger i Örens naturreservat. Här finns även ett Natura 2000 område och stenstranden i reservatets södra del anses vara ett av Sveriges absolut bästa surfställen. Längst i nordväst vid Södra Svärdsfjärden ansluter Reveluddens naturreservat som bildades 1966.

Naturreservatets skogar med dess speciella flora och fauna genomkorsas av promenadvänliga stigar men även Östersjöns stränder med milsvidd havsutsikt lockar många. Vid flyttfågeltider är det också ett bra ställe att uppleva ett rikt fågelliv.

Man kan köra runt reservatet och det finns flera parkeringsplatser att stanna till vid. Infarten sker från väg 528 mittemot Herrhamra gård.


Hitta hit: http://bit.ly/2I980bS

Torö är ett av flera tips på besöksvärda platser som Cirkle K har. Här finns fler av dessa.

 

Taggar: Restips

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.