Bild
Nästa artikel
Trafikverket visar väghistoriska samlingar

Trafikverket visar väghistoriska samlingar

SÖDERMANLAND

Trafikverkets väghistoriska samlingar finns i Kjula, mellan Eskilstuna och Strängnäs. I år är det öppet den 1-17 augusti på tisdagar, onsdagar och torsdagar klockan 11-15.

Utställningen Vägbiten, som invigdes förra året, har utökats med en utställning om vägväderstationer och deras historia.

Vägväderstationerna har funnits vid våra vägar på olika sätt sedan början av 1970-talet och används nu i en utvecklad form. Idag finns det 775 väderstationer, på strategiska platser längs de svenska vägarna, som mäter nederbörd och temperatur både på vägytan och i luften men också vindriktning och vindstyrka. Och nu har vi en fungerande mast på vägstationens område.

För den som vill veta mer inför besöket, går det utmärkt att klicka på länken för att komma till Trafikverkets sida om VViS, där mer information om Vägväderinformationssystem finns. Länk till mer information om Vägväderinformationssystemet. 

Sommarens öppethållande avslutas med den återkommande maskindagen, lördagen 19 augusti klockan 10-16.

Trafikverkets väghistoriska samlingar finns på adressen Kyrkvägen 4 i Kjula. Avfart 134 från E20 mellan Eskilstuna och Strängnäs. Karta


På området finns ett enkelt café där man kan köpa kaffe, te, olika kalla drycker samt kakor. Det går också att ta med egen fika och sitta ute i solen eller i skuggan på området.

40 kronor per vuxen besökare, barn och ungdom upp till 19 år går in gratis i målsmans sällskap. De tar emot såväl kontant betalning som med kort samtr Swish.

GPS: 9°23'00.6"N 16°40'48.4"E

Taggar: Restips

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.