Bild
Nästa artikel
Träningsresort i Spanien

Träningsresort i Spanien

SPANIEN

Resort Indalo passar dig som gillar sol och motion eller bara lugn och ro. När du vill röra på dig finns tennis, padel, basket, badminton, boule, simning, vandring, cykling och allt ingår i priset.

Träningsresor är en form av charter som blivit populär på senare år men som inte riktigt hittat till oss med husbil. Att flyga till solen och träna är vanligt men campingar och ställplatser med motsvarande tema är svårare att hitta. Vi har dock ett härligt alternativ på spanska solkusten invid orten Vera. Här finns en perfekt ställplats för dig som gillar lugn omgivning och som gärna motionerar. (Passar även för dig som helst bara kopplar av i solen.)

Träning på charterresan handlar ofta om gruppträning i organiserad form men om ni tränar mer självständigt så är Resort Indalo utmärkt. Det går att hyra tränare här också för den som vill bättra på sin tennis-, padel- eller gymteknik och faktiskt finns viss gruppträning också. Det finns alltid banor lediga så det krävs inga bokningar, bara att kliva ur husbilen och börja spela! Gillar du golf så finns lyxiga Desert Springs golfbana inom elcykelavstånd. (5 km)

Tennis och padeltennis har huvudrollen på Indalo och det är på dessa banor vi tillbringar mesta tiden. Vi är nybörjare och rackets lånas ut gratis. Reglerna kan man fråga om men vi sökte också på “Padel” på Google och Youtube. Efter två dagars spel bestämde vi oss för att köpa egna rackets för saftiga 90€ på sportaffären i Vera.

Det finns en swimmingpool för svalka eller motion. Inte 25 meter men stor nog för motionärer. Vattnet var kyliga 19 grader i mars men värms snabbt om våren. Gymmet är välutrustat det finns ett grupprum med yogamattor. Utomhus finns badminton, fotboll, basket och inne i baren finns biljardbord. En gång i veckan ordnas musikafton med coverlåtar och i baren säljs enklare barmeny med tapas, hamburgertallrik, glass, kaffe och sangria, öl eller vin. 


Ställplatsdelen är uppbyggd i tre terrasser (en fjärde är under utveckling) och vi bor på den mellersta. Den översta är dock populärast, kanske tack vare utsikten, men vi föredrar asfalt och att stå lite skyddade från eftermiddagsbrisen. Därifrån har vi också nära till träning och toaletter. En del övervintrar och det finns platser med fasta avlopp. Många har elcyklar och drar iväg till havet i Veraplaya eller till Vera för shopping. Själva vandrar vi varannan dag genom “öknen” till Lidl för att handla vilket är cirka 45 minuters promenad. Har du mountainbike så finns det massor av härliga terrängvägar i öknen.

Klimatet och luftmiljön i den här delen av Spanien hör till den bästa. Jag pratar med en gäst som har en lungsjukdom som mår bra av den rena luften. Det ska också nämnas att om du får gäster så finns många bäddar att hyra och just nu byggs unika hotellrum i grottor som nog blir omskrivna när de är klara. Rum och villor kostar från 10 euro per natt eller 300 euro per månad men egen husbil eller husvagn kostar bara 160 euro/ månad.

En sak som förvånade oss under vår vistelse var att det var få Skandinaver på plats. Under våra två veckor träffade vi svenskar en gång plus en norsk bil. Det var uteslutande fordon från Frankrike, Tyskland, England, Holland, Spanien och Belgien.
Vi blev kvar längre än vi tänkt på Indalo, en natt blev till slut två veckor. Lugnet i den spanska öknen och möjligheterna till motion ihop med trevlig servicen fick oss att stanna. Sist men inte minst viktigt är förstås priset. Enda nackdelen är skjutbanan som hörs från andra sidan berget men efter ett par dagar är vi immuna och störs inte alls.
FAKTA

Resort Indalo, Ställplats 
(fd. Tennis Y. Padel Indalo)
Öppettider: Receptionen/baren är öppen dagtid. (Om den är stängd kan du åka in och ta en plats och checka in när den öppnat.)
Servicehus: 2 st
Reception: med viss försäljning (bl.a. Spansk gasol). 
Antal platser: ca 160
Underlag: 60 st på asfalt på nedre terrasserna, 100 st på grus högst upp
Pris: 8-10 euro/dygn (bara el tillkommer)
(Billigare ju längre man stannar. 160 euro/mån)
Elektricitet 10A: 3 euro/dygn
Telefon: +34 678 890 405 / +34 630 630 777
Adress: Cañada de Lorca s/n 04618 Cuevas de Almanzora  (Almería)
Hemsida: www.resortindalo.com
Koordinater: N37°15’37” W01°51’12
OBS: Undvik felkörning genom att först åka till Lidl i Vera (N37°15’13” W01°51’12”) och följ skyltar eller GPS därifrån.

SERVICE

Vattentömning / fyllning, latrin, varuautomat, 10A eluttag (3 €/dygn)
Servicehus med dusch/wc/tvättmaskiner
Reception
Varuautomat
Gym med maskiner/fria vikter
Swimmingpool
Bar/restaurang och utegrill
Biljardbord
7 st tennisbanor (grus/gräs)
7 st padeltennisbanor
5 st boulebanor
Basket
Badminton
Fotboll
Gasservice (spanska flaskor)

Taggar: Restips

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.