Bild
Nästa artikel
Utökad säsong med Kristinehamns turbåtar i sommar

Utökad säsong med Kristinehamns turbåtar i sommar

VÄRMLAND.

Med turbåtarna kan man ta sig ut på Vänern och njuta av Vålösundet, Vålön, Kalvön och Sibberön, Långön och Alvön tisdagar till söndagar mellan 22 juni och 8 augusti.

En nyhet för i sommar är att Kristinehamns egen träbåt Stöten lägger till ett stopp på Kalvön, utöver de traditionella turerna till Vålön. Från Kalvön går en fin vandringsled vidare ut mot Sibberön eller till de populära badplatserna vid Sandvikarna på Vålön. Öarna är sammanlänkade med gångbroar och Vänervyerna är storslagna.

Stöten går från Mastmagasinet, Gästhamnen, Herrgårdscampingen och Vålösundsbryggan ut till Kristinehamns största ö Vålön samt Kalvön. Båtbuss 95 går från Vålösundsbryggan till Inre hamn i Karlstad varje tisdag, fredag och lördag under sommaren. På turen stannar även båten till vid Kristinehamnsöarna Alvön och Långön samt vid Lövnäs på Hammarö. Onsdagar, torsdagar och söndagar kan man ta Båtbuss 96 till solbadaröarna Alvön och Långön. Kliv på båten vid Vålösundsbryggan, Kristinehamns Herrgårdscamping eller Kristinehamns Gästhamn.


Fler nyheter kring båtbusstrafiken i Kristinehamn presenteras inom kort.

Här hittar du Visit Kristinehamns hemsida.
 
Taggar: Restips

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.