Bild
Nästa artikel
Vägen förbi Ulseröds kvarn en av Sveriges vackraste

Vägen förbi Ulseröds kvarn en av Sveriges vackraste

BOHUSLÄN

Att kunna unna sig lyxen att inte ha bråttom är ett signum för en lyckad semester. Circle K håller på att bygga upp en hemsida med vägar som inte är allfarvägar men väl värda några extra mil. Nu tipsar de även om vägen förbi Ulseröds kvarn.

Sveriges Vackraste Omvägar är en sida skapad av Circle K som ska ge inspiration till bilister som reser längs de svenska vägarna. Här får man tips om vackra platser som är värda en omväg. Det finns tips på omvägar från Simrishamn i söder till Kiruna i norr och sidan uppdateras löpande under hela sommaren. I södra Sverige toppas listan av platser som Söderåsens nationalpark och Forsemölla.

– Vi har cirka 300 fullservicestationer runt om i hela Sverige och vår personal får ofta frågor om platser i närheten av stationen som är värda ett besök. Vi har skapat den här sidan för att göra det enkelt för semesterfirare att hitta vackra och ibland gömda platser i vårt land, säger Lisa Vejlo Degerman, Communications Manager, Circle K Sverige. 

Bidragen är inskickade av de som vet bäst, nämligen de som har varit där. Det enda som behövs för att skicka in en omväg är en bild och en text som beskriver varför just den här platsen är värd en omväg. 

– Vi hoppas att det här får fler att upptäcka Sverige, säger Lisa Vejlo Degerman.

Adressen till hemsidan är: www.SverigesVackrasteOmvägar.se

DE TRE I TOPPEN I BOHUSLÄN

1. ULSERÖDS KVARN

En nyrenoverad kvarn ute på Ulseröd, byggd vid förra sekelskiftet och var i bruk fram till 1939. Renoveringen har pågått under tre års tid och under sommaren 2016 stod den klar. Utsikten från kvarnen är fantastik.
Hitta hit: https://www.google.com/maps/dir//58.7409033,11.201505699999984


o10kkk9yqq03fsgguhxx.jpg

 

2. SKALHAMN/LYSEKIL

En småort i Lyse socken, beläget vid mynningen av Brofjorden, strax norr om Lysekil i Lysekils kommun. Förr livnärde man sig på jordbruk, fiske och stenindustri. Idag finns här en camping, båtbryggor och en liten dansbana. En fantastisk liten pärla, väl värd ett besök.
Hitta hit: https://www.google.com/maps/dir//58.3225342,11.400970799999982

rk5kqm63w4wbzfmbyipp.jpg


3. TJURPANNANS NATURRESERVAT/HAVSTENSSUND

Tjurpannan ligger sydväst om Havstenssund, ett naturreservat som saknar skyddande ytterskärgård - något som påverkat naturen i ett av Bohusläns mest exponerade fastlandsparti. Ett lättillgängligt område med fina vandringsstråk som bjuder på allt från branta klippstränder, strandängar med sällsynta växter till de mest fantastiska utsikten. 
Hitta hit: https://www.google.com/maps/dir//58.7236293,11.173803799999973

 

wwakgqqmbujpgjuwxzzm.jpg

 

Taggar: Restips

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.