Bild
Nästa artikel

Vemdalsskalet öppnar skidåkningen

RESTIPS

Fredag den 25 oktober öppnar Vemdalen med skidåkning i backen Turisten på Vemdalsskalet. Därmed kan Vemdalen bli första skidort i Sverige att öppna för vintersäsongen. Åkytan kommer att vara begränsad och SkiStar väljer därför att bjuda på skidåkningen.

I lördags drog snöläggningen igång på Vemdalsskalet. Gynnsamma snöläggningsförhållanden och hårt arbete av både snöläggare och pistmaskinförare resulterar nu i att Vemdalren öppnar en nedfart redan den 25 oktober. Med det har Vemdalen haft säsongspremiaär i oktober tre av fyra år i rad.

"Vi är glada att kunna erbjuda skidåkning redan till höstlovet. Nedfarten Turisten kommer att vara begränsad till ungefär halva bredden och skidåkningen blir därför gratis tills vi kan öppna mer", säger Palle Andersson, sportchef Vemdalsskalet.

Om det blir ytterligare ett par dygn med rejäl kyla räknar man även med att kunna öppna liften Pass Express med nedfarten Persbacken samt att Turisten färdigställs till full bredd.

Taggar: Restips, Hem, Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.