Bild
Nästa artikel
Knaus-liner till reapris!

Knaus-liner till reapris!

SNABBKOLL

Treaxlade Knaus L!ve I 900 LEG är 620 000 kronor billigare än lyxvarianten SUN I 900 men den är lika stor. Hur går det ihop?

Knaus har succesivt breddat sitt utbud för att fler kunder ska kunna hitta något som passar deras plånbok och behov. Nu har turen kommit till deras största treaxlade modeller, vi kikar in i L!ve I 900 LEG när vi besöker Husbilslandet som ligger utanför Kristinehamn. 

Det är en väl tilltagen husbil som är 861 centimeter lång och har totalvikten 5 000 kilo, 1 212 av dem är lastvikt. Bilen har höga långbäddar och stort lastutrymme som rymmer cyklar, är uppvärmt, belyst och har flera hyllor. Förvaring finns även under sängarna i garderober som enklast nås om sängarna fälls upp. 


Dusch och toalett är separerade på respektive sida i bilen men inte mitt emot varandra och alldeles framför sängarna vilket är vanligt. Här är duschen placerad framför den vänstra sängen och mittemot finns en hemmastor garderob och efter det följer en väl tilltagen toalett. På motsatt sida av toaletten finns ett rymligt kylskåp på 177 liter samt köket där en trelågig rak spis finns samt straxt intill återfinns även en diskho, lite arbetsyta liksom förvaring i skåp och mjukstängande lådor. 

Sittgruppen är rymlig, åtta personer får ledigt plats kring bordet som kan delas på mitten för att underlätta passagen fram till förarhytten. Motormässigt är bileni standardutförande utrustad med Fiats 160 motor och automatlåda. 

Vad skiljer då L!ve I från den betydligt dyrare SUN I? Ja en hel del, bland annat har SUN I chassin från AL-KO vilket ger plats för ett dubbelgolv och även vattenburen värme från Alde. I L!ve är det luftburen värme som är standard. Inredningsmässigt är skillnaden givetvis stor, kolla på bilderna så ni kan bedöma själva. Det man ska komma ihåg är att den stora skillnad i pris som finns mellan de två serierna minskar i takt med att köparna av L!ive extrautrustar sina bilar.

Missa inte bildspelet där ni ser mer av husbilarna!

 
Taggar: Husbilar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.