Bild
Nästa artikel
la strada Regent-S Allrad

la strada Regent-S Allrad

Exklusiva la strada

Antalet husbilsmärken till salu i Sverige ökar. Ett är la strada. Namnet till trots är företaget tyskt och inte italienskt, tillverkningen sker i Echzell norr om Frankfurt. Vi kikar närmare på en av företagets ovanligare modeller.

Kompaktbilen la strada Regent-S Allrad är en lyxig historia med en del unika lösningar.

För det första har den Mercedes Sprinter skåpbil som bilen är byggd på permanent fyrhjulsdrift och karossen är rejält höjd. Det senare betyder däremot inte att markfrigången är höjd mer än det lilla de något maffigare däcken bidrar med. Hjul- och drivaxlar är på samma nivå som på originalchassit. 
Något som däremot är ovanligare är planlösningen. Mercedes Sprinter plåtisar är nämligen smalare än exempelvis Fiat Ducato. För att få plats med en tvärställd dubbelsäng längst bak har karossen nämligen breddats vid just sängen som då kan göras längre.  
 
En annan finess är ett stort myggnät till den stora skjutdörren på passagerarsidan. I övrigt andas denna bil lyx och flärd i såväl utrustningsnivå som materialval. Bilen är 591 cm lång, 204 cm bred och har totalvikten 3 500 kilo, allt som allt en smidig och lyxig liten bil som även går att få som bakhjulsdriven, då till ett lägre pris.
la strada Regent-S Allrad

Årsmodell: 2013

Pris från: 57 985 Euro

Pris testad bil: 87 783 Euro

Basfordon: Mercedes Sprinter

Chassi: Sprinter original

Axelavstånd: 366,5 cm

Motor: 3,0 l/190 hk turbodiesel

Växellåda: Automat

Totalvikt: 3 500 kg

Tjänstevikt: 2 950 kg

Maxlast: 550 kg

Max släpvagnsvikt: 2 000 kg

Längd/Bredd/Höjd: 591/204/ 292 cm 

Uppvärmning: Truma Combi 4

Bränsletank: 100 l

Säkerhetssystem: ABS, ASR, ESP

Däck: 245/75-R16

la strada Regent-S Allrad
la strada Regent-S Allrad
la strada Regent-S Allrad

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.