Bild
Nästa artikel
LMC Liberty Explorer I 730G

LMC Liberty Explorer I 730G

Tysk upphöjd till miljonen

Köper du en LMC Liberty Explorer I 730G i Sverige kommer den fullmatad från början. Husbil & Husvagns Mikael Galvér provkör en helintegrerad modell med Alde-panna på AMC-chassi från Al-Ko Kober.

I staden Sassenberg i norra Tyskland har fritidsfordon tillverkats sedan 1950-talet. Sedan 1991 ingår LMC i Hymergruppen, men man utvecklar fortfarande helt egna modeller. 

I modellprogrammet finns det flera fordonstyper, från kompakt inredda minibussar till helintegrerade lyxkryssare. Det är den senare typen vi ska kika närmare på, en LMC Liberty Explorer I 730 G. Dessutom är vår bil en ”Swedish Edition” vilket innebär att bilen är rikligt utrustad. Några av punkterna på den långa listan är: Antisladd (ESP), antislir (ASR), dubbla airbags, vattenburen golvvärme och markis. 
Utöver det har denna bil Fiats trelitersmotor på 157 hk med automatlåda och AMC-chassi från Al-Ko Kober, navigationspaket med backkamera och sist men inte minst: Arctic-paketet. 
Arctic-paketet är en rad tillval som är till för kunder som vill campa på vintern, svensk vinter dessutom. I paketet ingår till exempel en Alde 3010-panna för vattenburen centralvärme med elpatron (3kW), bättre isolering av både golv, tak, väggar och tankar samt en enorm isoleringsmatta för utvändig montering på förarhytten. 
Golvet kallas för multifunktionsgolv. Det liknar ett dubbelgolv men har inget stuvutrymme. Under bilen är det helt slätt, alla tankar är isolerade och uppvärmda.
 
Provkörd ur nummer 5 2011, Mikael Galvér (text och foto)
 
Läs hela testet i senaste numret av Husbil & Husvagn som finns ute i butik f o m 17 maj.

Kommentarer

#1
Bengt Bruun
2011-07-14 14:06

Sådär...nu är den beställd. Modell 2010. Får hem den i mitten av september, direkt efter mässan i Jönköping. En toppen husbil, den har det mesta som standard. Och jag har förtroendne för LMC. Nuvarande bil är också en LMC (663ti -08).

#2
Bengt Bruun
2011-07-14 14:07

Oj det blev fel i kommentaren. Det ska vara 2012 års model som kommer. Sorry

#3
bekabruun
2012-04-01 16:31

Har nu rullat min LMC I 730G ca 600 mil. Direkt från elmia mässan i stort sätt. Det ända som har strulat, var att pannan började läcka på väg ned till Portugal. Fabrikationsfel som åtgärdades på ett föredömligt sätt av CamerServ i Algarve. Så vi så vi är nöjda med vår bil.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.