Nästa artikel
Dinosauriernas Tid på Parken Zoo
Nyheter

Dinosauriernas Tid på Parken Zoo

Publicerad 18 mars 2013 (uppdaterad 18 mars 2013)
I maj öppnar en ny utställning på Parken Zoo i Eskilstuna. Utställningen kallas Dinosauriernas Tid och kan vara värt ett besök för dig med barn i din närhet.

Dinosaurieutställningen har gjort succé runt om i världen och landar nu i Sverige och Eskilstuna lagom till säsongspremiären efter att ha planerats redan från sensommaren 2011. Utställningen pågår mellan den 4 maj och den 1 september.

De tretton dinosaurierna representerar olika arter från olika tidsepoker och visas upp för besökarna i de olika uppväxtfaser som forskare upptäckt dem i. Den längsta dinosaurien, Tyrannosaurus Rex, är tretton meter lång. Den högsta är Brachiosaurus och är sex meter hög. 

– Vi bygger ett nytt utställningsområde som de närmaste åren kommer att användas till olika interaktiva utställningsupplevelser. Årets nyhet Dinosauriernas Tid är först ut och passar väldigt bra för målgruppen. Det är också ett bra kompletterande utbildningstema till vår zooskola, säger Parken Zoo:s tillträdande vd Irja Bäckström.

Utställningen innehåller även en utgrävningsyta där barn får leva ut sin upptäckarlust och prova att vara paleontolog på en fyndplats, med de rätta verktygen för att skrapa och borsta fram de förhistoriska fynden.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.