Nästa artikel
Allt fler husbilar för speciell användning
NYHETER

Allt fler husbilar för speciell användning

Publicerad 15 november 2016
Nordic Husbilar tillverkar allt fler husbilar för speciella ändamål, från en andel på 15-20 procent utgör nu dessa halva produktionen.
Det är Kristinehamnposten som uppmärksammat att Nordic Husbilar säljer allt fler specialutformade husbilar. Nordic har genom åren gjort sig kända för att leverera husbilar till bland annat Polisen och Tullverket men de har även tillverkat en husbil som är en rullande veterinärstation.

– Jag tycker om blandningen, att vi gör både specialbilar och konsumentbilar, säger Stefan Andersson till Kristinehamnsposten.

Dagens elva anställda räcker inte längre för efterfrågan och de planerar nu för ytterligare en eller två husbilsbyggare. Väntetiden för nybeställningar är lång, ända fram till nästa sommar, och Nordic har därför löst produktionen med hjälp av ett par pensionärer. Två av de tre pågående byggena är specialbilar, en är beställd av Polisen och den andra av Migrationsverket.

Nordics framhåller som fördel att de som en liten aktör har betydligt större möjlighet att möta kundens speciella behov och att allt fler nu börjar få upp ögonen för det.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.