Camping vid vattnet och med utsikt mot Nedertorneå kyrka på finska sidan.

Nästa artikel
Campingen i Haparanda påbörjad
NYHETER

Campingen i Haparanda påbörjad

Publicerad 12 maj 2016 (uppdaterad 12 maj 2016)

Camping vid vattnet och med utsikt mot Nedertorneå kyrka på finska sidan.

Nu är det klart att Haparanda få sin stadsnära camping intill Torneälven med plats för husvagnar och husbilar. I måndags startade anläggningsarbetena.

Som vi tidigare rapporterat om ska Haparanda få en stadsnära camping invid Torne älv. Men nu har nästa steg tagits och i måndags började campingen anläggas även om den officiella starten är idag. När campingen står klar så kommer det att finnas plats för ett 80-tal husvagnar och husbilar och ambitionen är att campingen ska kunna öppnas någon gång under sommaren, den 1:a juli om allt följer planerna. Tre miljoner kommer det att gå på men i år blir det enbart en provisorisk entrébyggnad och 43 platser, resten byggs i höst och nästa år. Likaså lär inte duscharna bli klara till 1:a juli, i bästa fall till hösten.

- Den nya campingen ligger mycket vackert belägen, precis vid vattnet och med centrala Haparanda bara ett stenkast bort, säger projektingenjören på tekniska förvaltningen Anna-Karin Engström till Norrbottens Affärer. Ett av målen med campingen är ju att locka in fler turister till innerstan och jag tror att vi kommer att lyckas med den ansatsen.

Älvstranden i Haparanda har länge varit en plats dit människor vallfärdat på somrarna. Längre tillbaka så fanns det en campingplats på strandplan i anslutning till centrum, och under 1960- och 70-talen var Sundholmen ett mycket populärt campingområde.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.