Nästa artikel
Framtidens husbil visas på CMT i Stuttgart
DETHLEFFS EVAN.

Framtidens husbil visas på CMT i Stuttgart

Publicerad 14 januari 2012 (uppdaterad 25 januari 2012)
Ingen mässa utan en riktig showstopper. Så ser det även ut i Stuttgart när CMT öppnar glasdörrarna för allmänheten.

CMT är en kombinerad rese- och fritidsfordonsmässa. Den växer sig allt starkare varje ar för husbils- och husvagnsbranschen.

I entrén har Dethleffs som vanligt pinkat in sitt revir och visar demobilen Evan, en helintegrerad godbit med de intressanta måtten 2,15x5,65 meter. Den har ett popup-tak och mäter med detta 2,75 meter på höjden. Bygget är ett Fiat Ducato med sex-stegad växellada och motor på 3,0 liter och 177 hk. Vikten uppges till 2 800 kg vilket ger en hel del lastkapacitet (maxvikt 3,5 ton). I bilens akter finns en stor dörr (så kallad stalldörrr, det vill säga den är vertikalt delbar på mitten ) som på en van och här finns gott om lastutrymme.

Den smidiga helintegrerade husbilen visas på mässan med sex sittplatser, fyra bäddar (nedfällbar taksäng och bäddmöjlighet i popup-taket). Diselvärme under golvet och ett litet kök med 2-lagis gasolspis, kyl på 88 liter och en färskvattentankvolym på 40 liter plus 15 liter.

Invändigt har den ett modernt formspråk som till stor del präglas av popuptaket (när det är uppfällt ger det en mycket ljus interiör) och mäter invändigt 1,9 meter på höjden.

Bilen är en prototyp och det finns varken uppgifter om pris eller datum för release tillgängllig men detta beror på att Dethleffs bjuder in användarna att tycka till om bilen innan den sätts i linjeproduktion. Utanför demobilen finns ett formulär för besökarna att fylla i med frågor om hur man upplever bilens funktioner och utseende. Utvecklingsprojketet går att följa på www.evan.dethleffs.de

Lastutrymme med dörr i aktern som på en van.

Det i Europa så populära popuptaket. Samt en nedsänkbar takbädd.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.