Nästa artikel
IKEA blir museum
NYHETER

IKEA blir museum

Publicerad 25 april 2016 (uppdaterad 25 april 2016)
Gamla minnen väcks säkert till liv igen när IKEAs museum öppnar i Älmhult. Vem minns inte de första platta paketen och de saknade skruvarna, långt från dagens världsföretag som IKEA blivit sedan den första utställningen slog upp portarna 1953.

Den 30 juni 2016 öppnar IKEA Museum i den ursprungliga byggnaden som inhyste världens första IKEA varuhus. Platsen var förstås Älmhult, hjärtat av IKEA världen.

Museet tar besökarna längs en resa, inte bara inom IKEA, utan också genom den omvandling samhället och människors vardag har genomgått under de senaste årtiondena. Besökarna kommer att uppleva IKEA ur olika perspektiv, både framgångar, motgångar och lärdomar längs vägen.

IKEA Museum arbetar för att öka kunskap och passion för livet hemma och den entreprenörsanda som handlar om att förvandla problem till möjligheter.

Ambitionen med IKEAs Museum är att engagera alla besökare och uppmuntra dem att ta en aktiv del i IKEA historien som även är en del av Sveriges. Museumet är 7000 kvadratmeter stort, inklusive en huvudutställning, en tillfällig utställning, ett klassrum, en restaurang och en museibutik. 

Här hittar du museets hemsida.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.