Nästa artikel
Kapten Billes vid Göta Kanal bygger ut
NYHETER

Kapten Billes vid Göta Kanal bygger ut

Publicerad 4 mars 2016
Vandrarhemmet och restaurangen Kapten Billes i det gamla kanalmagasinet i Norsholm byggs ut. De nya lokalerna ska rymma glasskiosk, samlingsrum och kök för gästerna och kommer innan sommaren visas upp i ny skrud.

Genom en förlängning av huset skapas utrymme för en kiosk med glass- och våffelservering samt ett samlingsrum med kök för gästerna.

– Initiativet till utbyggnaden sker i samspel mellan hyresgästen och Göta kanalbolag. Hyresgästen visar en hög ambition att satsa på anläggningen och driva företaget framåt. För oss är det viktigt att stärka attraktionskraften längs Göta kanal året runt, säger Henrik Pettersson, Fastighetschef på Göta kanalbolag.

De nya lokalerna blir ca 25 kvm på nedre plan och ca 60 kvm på övervåningen. Arbetet har påbörjats och beräknas vara färdigt i juni, innan högsäsongen drar igång.

– Att vi nu får den här möjligheten stärker vårt företag och Norsholm och gör att vi kan förlänga säsongen och ha mer året runt-business, säger Josef Puschl på Kapten Billes. Vi kommer kunna ta emot fler grupper och ordna konferenser och aktiviteter på ett helt annat sätt än tidigare.

Josef och Annika Puschl har drivit Kapten Billes sen det gamla kanalmagasinet byggdes om till restaurang och vandrarhem 2004. Josef och Annika har idag 14 ställplatser, restaurang, café, STF-anslutet vandrarhem med 12 rum och 42 bäddar, serviceanläggning och aktiviteter som minigolfbana, kanotuthyrning, cyklar och vedeldad bastu. Kapten Billes är ett av ca 50 företag i nätverket Officiell Partner Göta kanal som samverkar kring besöksmålet Göta kanal. De utsågs 2012 till Årets Längs Göta kanal-företag.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.