Nästa artikel
Laika Kosmo H 1409
Nyheter

Laika Kosmo H 1409

Publicerad 8 december 2023 (uppdaterad 18 december 2023)
Så här ser Laikas senaste modell ut: Laika Kosmo H 1409 – helintegrerad myslyx med långbäddar och härlig dusch.

Lagom till mässan i Stuttgart i januari 2024 presenterar 60-årsjubilerande Laika en helintegrerad nyhet.

Det är Kosmo-serien som fått ett syskon: H 1409.

Den 7,4 meter långa husbilen har bland annat fått en större vindruta och mer utrymme i dinetten, berättar Laika i ett pressmeddelande.

När man tittar in känner man igen sig i den myslyxiga stil som blivit Laikas signum de senaste åren. Färgerna går i jordiga och grå toner, matta ytor blandas med blanka och ljust trä skapar värme. Det märks att italienarna kan design.

Hörnsoffan är liten med en hörndel för små rumpor och face to face-fåtölj, snarare än soffa. Men ändå en bra utnyttjad yta om man inte är mer än tre vuxna, eller två vuxna och två barn.

Köket har tre trelågig spis och rund diskho. Den mörkgrå köksbänken ska stå emot både rispor och fingeravtryck, lovar Laika.

Toalett och dusch finns i separata rum och är lika snyggt inredda som resten av husbilen. Om duschen är lika skön som den i Kreos L 5009 som vi provkörde i våras får den fem i betyg.

Längst bak finns långbäddar på 210 x 80 centimeter respektive 205 x 80 centimeter med gott om smart förvaring under. Till exempel utdragbara räcken där man kan hänga galgar med kläder.

Över framsätena finns också en taksäng som mäter 195 x 150 centimeter som också är försedd med en gardin, så den går att skärma av.

Basfordonet är en Fiat Ducato 35 light med en motor på 140 hk och manuell växel.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.