Nästa artikel
Laika öppnar ny fabrik
NYHETER

Laika öppnar ny fabrik

Publicerad 4 mars 2016 (uppdaterad 3 oktober 2019)
Laika, som ingår i Erwin Hymer Group, invigde i månadsskiftet en ny fabrik i Italienska San Casciano Val di Pesa. Den ekonomiska insatsen är stor, Hymer har investerat 40 miljoner euro för att få denna moderna fabrik i drift.
Den 26 februari 2016 invigdes Erwin Hymer Groups nya fabrik under högtidliga former och närvaron av Italiens statsminister Matteo Renzi förgyllde evenemanget. Erwin Hymer Group kommer i första hand att producera företagsgruppens fabrikat Laika i den 30 000 kvadratmeter stora anläggningen. Framför allt är företaget stolt över den höga teknologiska nivån på anläggningen i Ponterotto.

Fabriken har tagit två år att bygga och ersätter den tidigare fabriken i Tavernelle Val di Pesa. Erwin Hymer Group hävdar att den är en av de modernaste fabrikerna i Europa för produktion av mobilt boende och de senaste metoderna för energianvändning och minimal miljöpåverkan har använts. Trots att fabriken stötte på problem med att rädda fornlämningar under byggandet stod fabriken klar enligt den ursprungliga tidsplanen.  

Bad Waldsee Industrial Group omsätter över 1,4 miljarder euro och inkluderar utöver Laika Hymer, Bürstner, Carado, Niesmann+Bischoff och Dethleffs.  Investeringen i den nya fabriken är inte bara avsedd för Laika utan ska även kunna producera företagsruppens övriga fordon.

- Vi har utvidgat våra framtida möjligheter att producera mobila boenden på ett ännu mer flexibelt sätt och snabbare än tidigare. Faktum är att fabriken är konstruerad på ett mycket flexibelt sätt så att varje typ av fordon från Erwin Hymer Group kan produceras här, säger Martin Brandt som är styrelseordförande i Erwin Hymer Group och fortsätter, dessutom kännetecknas denna anläggning av förstklassigt hantverk i kombination med avancerade industriella processer. Tack vare denna kombination och välutbildade medarbetare kan vi garantera hög kvalitet på våra fritidsfordon.

Relaterade bildspel

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.