Nästa artikel
LMC firar 60 år med många detaljer
2016

LMC firar 60 år med många detaljer

Publicerad 17 augusti 2015 (uppdaterad 17 augusti 2015)
LMC firar 60 år och kommer därför med två jubileumsmodeller som försetts med en omfattande specialutrustning.
I slutet av maj presenterade LMC flera nyheter i tyska Sassenberg, bland annat de två halvintegrerade jubileumsmodellerna T 712 och T 662 G med enkelbäddar. Jubileumsmodellerna är utrustade med en omfattande specialutrustning, de har bl.a. Fiats regn- och skymningssensor, däcktryckskontroll och för första gången på en husbil finns filassistans! Jubileumsmodellerna har utrustats i samarbete med LMC och Fiat, har 150 hästkraftersmotorn och Truma vinterpaket.
 
Även i övrigt satsar LMC mycket på standardutrustningen i sitt modellutbud. Centrallås för förarhytts- och bodelsdörrar är standard i de flesta modellerna och till modeller som är utrustade med taksäng kan du få det som tillval. I Comfort Line -serien och i helintegrerade modeller (förutom I 605) är den fönsterförsedda bodelsdörren 70 centimeter bred.
 
Backkameran, som är integrerad i övre spoilern, är standard i samtliga modeller men den är inte kopplad till någon skärm eftersom multimediapaket väljs separat av köparen, sannolikt även med integrerad GPS.
 
Den indirekta belysning som monterats ovanpå överskåpen i bodelen förhöjer stämningen och det finns 5-7 eluttag beroende på planlösning. Dessutom finns sätesklädseln nu i sex olika aternativ. 
 
Försörjningen och fyllningen av vattentankar sker enkelt genom en låsbar lucka och ett effektivt 95 Ah AGM-batterie är standard.
 
LMC:s husbilar är standardvis utrustade med 130 hk motor och Fiats chassipaket som förutom grundutrustningen även innehåller multifunktionsratt och 90 liters bränsletank. Samtliga modeller har 16" hjul samt Truma vinterpaket inklusive vattenburen golvvärme som standard.
 
Som ny standardutrustning introduceras ett Avantgarde-paket som ökar komforten i bodelen. Beroende på modell innehåller paketet bakre stödben, radioförberedelse och högtalare i bodelen, förberedelse för solel, takförstärkning för montering av exempelvis ventilationsanläggning, pilotstolarna är klädda i bodelstextil, det finns takfönster i förarhytten, myggnätsdörr och fotsteg samt i helintegrerade modeller även Midi Heki-taklucka och förardörr.

Som nya tillval erbjuder LMC Truma Avento Comfort-ventilationsapparat som har både avkylning och uppvärmning samt möjlighet för fjärrstyrning av Alde- och Truma-uppvärmingen med hjälp av smartphone.

Till 2016 erbjuder LMC även några nya planlösningar, men någon helt ny modell till år 2016 fick vi åtminstone för tillfället inte se.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.