Nästa artikel
Ny karusell till Daftöland
NYHETER

Ny karusell till Daftöland

Publicerad 29 januari 2016 (uppdaterad 29 januari 2016)
Swecamps anläggning Daftöland investerar till säsongen i en ny karusell i sin nöjespark. Campingen slår upp portarna den 6 maj den här säsongen.

Inför årets säsong storsatsar Daftöland med en ny familjekarusell. Attraktionen påminner om de klassiska snurrande "kaffekopparna" som bland annat finns på Liseberg, men precis som allting annat på Daftöland och på Daftö Resort löper här pirattemat som en röd tråd.

- Parken har ett tydligt familjekoncept, därför valde vi en attraktion som är lämpad för hela familjen, säger parkchef Peter Steen.

Daftöland har anlitat designers som de större nöjesparkerna använder då de vill att attraktionen inte bara blir en åkattraktion utan även något trevligt att se på. Karusellen kommer att ligga väl synlig från vägen och får en påkostad ingång. Den totala kostnaden väntas uppgå till omkring fyra miljoner kronor.

Arbetet med karusellen påbörjades redan innan förra säsongen och bygglovet lämnades av kommunens miljö- och byggnämnd förra veckan.

Inför säsongen funderar de även på att utöka konceptet med så kallade skicklighetsspel.

- Det finns efterfrågan på det från våra gäster. Tänk dig en femkamp med olika tävlingsmoment, perfekt för både familjer och kompisgäng. Det är funderingar som vi har men inget som satts i arbete än, avslutar Peter Steen.

Daftö Resort ingår i Swecamp. 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.