Harry Jonsson, som driver campingen i Hoting i Jämtland, förevigade den nyblivna pensionären från Hannover på hennes väg norrut i helgen.

Nästa artikel
Resor att minnas
UDDA

Resor att minnas

Publicerad 13 maj 2014 (uppdaterad 14 maj 2014)

Harry Jonsson, som driver campingen i Hoting i Jämtland, förevigade den nyblivna pensionären från Hannover på hennes väg norrut i helgen.

Gör som tyskan Inge Selchle från Hannover, åk inlandsvägen mot Nordkap! Det som är så spektakulärt är att hon gör det med en hyttlös traktor och husvagn.

 Nog har det hänt att det kommit tyskar på traktor hit förut. Men det har ju varit karlar! Och i en traktor utan hytt, nog gör hon det bra, säger Harry Jonsson till NSD.

Inge Selchle rullade vidare mot Vilhelmina på söndagen och är alltså någonstans efter inlandsvägen med sitt ekipage.

Det går inte snabbt, marschfarten är cirka 15-20 kilometer i timmen. Åtta, nio mil om dagen avverkas. Färden startade den 24 april, och någon gång i juni beräknas hon vara framme i Nordkap. På vägen hem ska hon hälsa på sin syster i Narvik och i september ska Inge, traktor och husvagn vara hemma i Tyskland igen, enligt färdplanen.

Förutom ett generatorbyte i Mora har resan gått smärtfritt.

– Det är en väldigt speciell traktor. En Kramer av årsmodell 1955. Och hon var väldigt noga med den, hon putsade den på morgonen, berättar Harry Jonsson.

Denna fantastiska historia presenterades i Norrländska socialdemokraten av Jonny Vikström och vi kan ju inte underlåta att vidarepublicera en sådan solskenshistoria.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.