Nästa artikel
Rognstranda camping Norges bästa
NYHETER

Rognstranda camping Norges bästa

Publicerad 15 maj 2019 (uppdaterad 15 maj 2019)
Det är Norsk Bobil- og Caravanclub (NBCC) som har utsett Rognstranda camping till årets NBCC Topp-camping 2018.

Norsk Bobil og Caravan Club, NBCC, som tidigare hette Norsk Caravan Club, är Norges största intresseorganisation för ägare till fritidsfordon. De utser varje år Norges bästa camping men de går inte på högst standard utan mer på gästbemötande och gemytlighet bland NBCC:s 80 campingar.

Själva menar campingen att de ligger vid en av Norges finaste badstränder och framhåller även sin geopark der man kan se och läsa om de speciella bergarter som finns på platsen. Den som vill gå "på tur" eller fiska kommer att ha goda möjligheter till det. Campingen håller öppet från den 1 maj till sista augusti.

Den prisbelönta campingen är familjeägd och ligger idylliskt längst in i Rognsfjorden i Telemark, en bit söder om Oslo. Campingen har en hundraårig historia men den riktiga starten i besökshänseende började på 1960-talet när campingturism blev mer frekvent och campingplatsen blev mer organiserad. Idag erbjuder campingen 120 säsongsplatser samt hundra tomter för korttidsboende förutom några stugor. Campingen har två servicebyggnader och väl tilltagna lekmöjligheter för barnen.

Här hittar du deras hemsida.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.