Nästa artikel
Storbrand på camping i Spanien
NYHETER

Storbrand på camping i Spanien

Publicerad 9 februari 2016 (uppdaterad 9 februari 2016)
Sex husvagnar och fem bilar förstördes i söndags i en kraftig brand på campingplatsen Tarajalillo i spanska El Berriel på Gran Canaria.
Elden spred sig mellan husvagnarna och gasflaskor exploderade, det blev det tragiska resultatet av att, enligt bland andra tidningen Maspalomas Ahora,  en stekpanna blivit överhettad och tagit eld. Det skulle ta två timmar och 16 000 liter vatten för att kunna släcka branden. Videoklippet visar det kraftiga brandförloppet.

Röda korset fick ta hand om flera människor för deras chockskador, däremot skadades ingen person fysiskt. Borgmästaren i San Bartolomé de Tirajana, Marco Aurelio Perez, besökte platsen för att visa sitt deltagande och han berömde räddningsstyrkornas snabba insats som förhindrade att ytterligare campare drabbades.

De snabba brandförloppen i husbilar och husvagnar är oroväckande och det finns anledning i en tragisk situation som denna ändå påpeka vikten av såväl brandvarnare, brandsläckare samt säkerhetsavstånd. Se gärna de relaterade artiklarna.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.