Olämpligt som ställplats på grund av hälsoproblem men att ha lekplats för barn där går bra.

Nästa artikel
Sundsvall ändrar orsak till att populär ställplats stängts
NYHETER

Sundsvall ändrar orsak till att populär ställplats stängts

Publicerad 28 juni 2017 (uppdaterad 28 juni 2017)

Olämpligt som ställplats på grund av hälsoproblem men att ha lekplats för barn där går bra.

Hälsofarligt eller ordningsproblem? Förklaringarna om varför den populära ställplatsen stängts har ändrats. Så sent som i slutet av maj hänvisade kommunen i ett pressmeddelande till ordningsproblem. Nu har dessa istället blivit "hälsoproblem"

SVT skriver idag att kommunen ändrat sig om orsaken till att den populära rastplatsen vid det sanerade industriområdet vid Svartvikskajen söder om Sundsvall har stängts och nu skyller på hälsorisker.

I det tidigare pressmeddelandet hävdades att det var ordningsproblem och att husbilar och husvagnar långtidsparkerats som var orsaken. Platsen är välkänd bland husbilsturister och SVT pratade med ett schweiziskt par som gärna hade stannat vid Svartvikskajen.

När SVT får kontakt med den ansvarige chefen på kommunens stadsbyggnadskontor, Gunnar Westerlund kommer han med en ny och överraskande förklaring till att man stängt rastplatsen, skriver de i sin artikel.

– Området är inte så noggrant sanerat, det är ohälsosamt att uppehålla sig där mer än sex dygn per år, säger han och förklarar samtidigt att detaljplanen för området gör att man inte kan begränsa parkeringen till ett dygn och därför väljer man att stänga området helt. Vi vill förhindra att folk är där för länge och att det blir en uppställningsplats, förklarar nu Gunnar Westerlund i samma artikel.

SVT ställer sig den kvarstående frågan; finns det hälsorisker på det gamla industriområdet eller är det de odefinierade ordningsproblemen som stängt området? Ytan är under alla omständigheter iordningställd som ett friluftsområde med möjligheter till spel och lekar.

Gunnar Westerlund på kommunen tror inte att den situationen kommer att förändras den närmaste tiden.

– Att förändra detaljplanen och göra om reglerna tar tid, minst ett par år, säger han till SVT.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.