Nästa artikel
Sveriges husbilsvänligaste kommun 2016
NYHETER

Sveriges husbilsvänligaste kommun 2016

Publicerad 16 februari 2016 (uppdaterad 16 februari 2016)
Husbilsklubben utser varje år Sveriges husbilsvänligaste kommun och nu har finalisterna utsetts. Kolla in vilka kommuner det är!
Husbilsklubben.se (HBK) bildades 2006 och är idag Sveriges största förening för husbilsåkare med mer än 10 000 medlemmar. HBK är en internetbaserad klubb som till stor del lever och verkar genom sitt internetforum där man samlat en stor mängd kunskap och information. 

- Vi i HBK vill gemensamt värna om medlemmarnas informationsutbyte samt verka för att skapa större förståelse för husbilsturismen hos myndigheter och andra i vårt land genom information och kontakter. HBK är även remissinstans i många frågor som rör trafik- och husbilsfrågor säger ordförande Leif Edström.

Styrelsen i HBK beslutade under hösten 2013 att inrätta utmärkelsen Sveriges husbilsvänligaste kommun. Förra årets utmärkelse gick till Kristinehamns kommun. Syftet med utmärkelsen är att lyfta fram de kommuner som uppmärksammat denna ”nya” och växande grupp inom turistnäringen. Kommuner som via aktivt arbete anordnat parkering och andra faciliteter som välkomnar husbilsåkarna till sin kommun.
 
- Våra medlemmar har fått nominera den kommun i Sverige som man anser vara husbilsvänligast. Här har man sett till helheten med allt från ställplatser till hur husbilsturister blir bemötta i kommunen, vilka möjligheter till service som finns (t.ex. möjligheter till tömning av grå-/svartvatten). Även hur bra kommunen är på att informera om vad som finns för husbilar samt hur väl det är skyltat till de olika platserna/faciliteterna påverkar nomineringarna och resultatet säger Leif Edström.
 
De är nu inne i finalomgången där fem kommuner gör upp om titeln Sveriges husbilsvänligaste kommun 2015 Omröstningen för att utse vinnaren pågår för fullt på HBK´s forum. De fem kommunerna är:
  • Mariestad
  • Kalmar
  • Mörbylånga
  • Bengtsfors
  • Skellefteå
Vinnaren kommer att presenteras på Husbilsklubbens årsmöte, som genomförs i Kristinehamn lördagen den 7 maj 2016. Representanter från vinnande kommun kommer att bjudas in till denna ceremoni.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.