Nästa artikel
Tätt redan nu på Årets Ställplats
Edanöbron, Trosa

Tätt redan nu på Årets Ställplats

Publicerad 10 maj 2011 (uppdaterad 10 maj 2011)
Säsongen är i full gång, något som syntes tydligt när Husbil & Husvagn besökte Årets Ställplats 2010 i Trosa måndagen den 9 maj.
 
På den kommunala husbilsplatsen stod ett 15-tal husbilar uppställda i eftermiddagssolen. Många passade på att njuta av det härliga högtrycket och framåt kvällskvisten åkte grillarna fram. Med näsorna vända mot bryggorna och Trosas småbåtshamn, satt husbilsparet Yvonne och Sören Hansing Hedin från Stockholm. De var på plats för att fira Yvonnes 84-årsdag. 
– Det är sjätte sommaren vi är här. Det gäller att passa på att komma hit nu när man fortfarande kan få plats. Förra året var det fullt. 
Yvonne och Sören, som båda är över 80 år, bor i Stockholm men älskar att resa i sin husbil. Allra helst till Norrland.
– På väg uppåt har vi en annan ställplatsfavorit, sa Sören. Den ligger i området Maningarna cirka tre mil norr om Ludvika på väg mot Björno. Det är en av Naturvårdsverket iordningställd ställplats. Där finns allt utom el. 
– Nu stannar vi eventuellt här i Trosa en natt till innan det blir dags att fara hem. Jag har nämligen ett efterlängtat besök med hårfrisörskan inbokat i veckan, sa Yvonne.

Sören och Yvonne Hansing Hedin stod uppställda med sin TEC-bil på Trosa ställplats.

Tar fikat slut i husbilen rekommenderas ett besök på trevliga Kutter Konfekt på Östra Långgatan i Trosa.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.