Nästa artikel
Truma blir miljögodkänd
NYHETER

Truma blir miljögodkänd

Publicerad 14 januari 2016 (uppdaterad 14 januari 2016)
Truma har satsat stort på att få sin produktion miljöcertifierad och fick sitt godkännande vid årsskiftet.

Truma börjar det nya året med att ha blivit miljöcertifierade. Målet med certifieringen är att sänka förbrukningen av miljöstörande utsläpp av såväl gaser som överskottsmaterial men även spillvattnet ingår i det som ska reduceras.

- Genom en kontinuerlig optimeringsprocess vill vi bidra till miljö- och klimatskyddet men även öka vår egen effektivitet, säger Christian von Sassen, organisationschef hos Truma.

För att nå upp till målen använder sig Truma av solenergi och samlar även in regnvatten. När det gäller den solproducerade elen står den i dag för ungefär en fjärdedel av Trumas elförbrukning och ungefär 55.000 liter insamlat regnvatten används till fabrikens sanitära anläggningar.

Truma kommer trots certifieringen att fortsätta sina miljösatsningar.

- Det är vårat mål att sänka koldioxidutsläppen med 20 procent inom den närmaste femårsperioden, säger von Sassen och verksamhetschefen Frank Oster fortsätter som innovativ tillbehörsproducent vill vi också sätta en standard när det gäller miljöskydd och energieffektivitet. Det är ett viktigt verksamhetsmål och en del av vår företagskultur.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.