Bild
Nästa artikel
Det är vår i luften

Det är vår i luften

REDAKTIONSBLOGGEN

Nu är tiden kommen för de härliga drömmarna om den kommande säsongen! Fåglarna har börjat kvittra och förebådar ett nytt härligt campingår!

Den tuffaste tiden för oss som brinner för det mobila livet har just passerats. Även om Kung Bore i och för sig inte har varit alltför vredgad just den här säsongen vore det att ljuga att inte hävda att sommaren är den årstid som gör att vintern kan uthärdas. Åtminstone är det så för mig även om allt fler tjusas av vintercamping och skidåkning.

Det är nu många börjar tänka på en massa fina campingminnen och drömma sig bort till sommarens fröjder. Det blir helt enkelt så mycket mer konkret när de första fåglarna börjar kvittra samtidigt som de tidigaste vårblommorna sticker upp ur den svarta myllan. Att se de första vintergäcken lysa gult ger en härlig försmak av gröna gräsmattor och surrande insekter även om jag gärna avstår myggorna. Nu gillar i och för sig inte myggorna mig heller och jag gör ingenting för att förbättra förhållandet.

Våren är så tidig i år att den faktiskt inte kan bli tidigare. Den 15 februari är gränsen för vad meteorologerna tycker man kan acceptera. Den 22 februari proklamerades att våren hunnit ända upp i Mälardalen en vecka tidigare, det ska ju som bekant ha varit varmt nog en vecka i följd och sådant är inte möjligt att veta förrän veckan är passerad. Oftast har inte våren inte hunnit mer än nosa på Sverige nere vid Smygehuk så tidigt.

Men i år är det som sagt annorlunda. Själv drömmer jag om att stanna till vid någon orörd plats vid någon liten sjö, plocka fram metspöt och dra upp den där fantastiska fisken som halstras över lägerelden som sprakar medan den sjunkande solen gör vattnet glittrande rött. Det där med metspöt är nog inte riktigt sant. Färsk fisk från någon butiksdisk är nog den vanligaste lösningen men känslan finns där ändå.


På morgonen vill jag kliva upp alldeles för tidigt, så tidigt att dimman fortfarande ligger tjock över vattnet och en extra tröja är påkallad. Då vill jag bara njuta medan dagsljuset återkommer och långsamt njuta av morgonkaffet vid strandkanten och blicka ut över sjön och höra fåglarnas hyllning till dagen.

Så tidigt på både dagen och säsongen kan jag sitta länge och fantisera om vilket minne som kommer att bli bestående från den här säsongen, om nya möten med människor jag än så länge inte har en aning om finns. Framtiden är ju oskriven och möjligen är det just det här ögonblicket som blir det härligaste på året men nog när vi alla tanken på att det bara blir bättre ju längre in på säsongen vi kommer.

Gott folk, vi vet inte något om det förrän om några månader när vi levt ut vår dröm igen. Fram tills dess är morgondagen alltid bättre även om det gäller att ta till vara nuet. Eller som Indira Gandhi uttryckte det: Dagen idag är en märklig dag, den är din. Dagen imorgon vet du ingenting om. Dagen igår kan du inte göra något åt, den är redan passerad.

Nu är det bara att styra kosan till drömmålet och njuta av stunden. Utforska det okända hellre än att upprepa det välkända för nya härliga möten med både natur och människor.

Kanske råkar vi på varandra någonstans den här säsongen!

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.