Bild
Nästa artikel
Så här ser en fartkamerabil ut, men nej, det är inte den här bilen som förekommer i denna dråpliga historia. Foto: North Yorkshire Police
Så här ser en fartkamerabil ut, men nej, det är inte den här bilen som förekommer i denna dråpliga historia. Foto: North Yorkshire Police

Lucka 15 i vår adventskalender

ADVENTSKALENDER

Nedräkningen fortsätter! Vi bjuder dagligen på en överraskning fram till jul. Det kan vara våra mest lästa artiklar, roliga videor och något som får dig att glömma julstressen och vinterns väder. Se vad som döljer sig bakom vår femtonde lucka.

ROLIGT POJKSTRECK VAKNAR TILL LIV IGEN

Fyra killar stal en nummerskylt från en polisbil med mobil fartkamera. Vad de gjorde sedan var genialt. Historien slutar med många fortkörningsböter, för polisen. Det här skämtet med 15 år på nacken har nu blivit en "färsk" nyhet igen på nätet men blir inte mindre roligt för det!
 

Vissa historier är så bra att de får evigt liv. Den här historian har börjat snurra runt igen och får mig fortfarande att dra lite extra på smilbanden. Milt sagt. På något sätt ganska oskyldigt, men nog så dråpligt.

Det hela börjar med en polisbil med fartkamera som står parkerad vid vägkanten, något som irriterat många i de länder där fenomenet är vanligt och i det här fallet retat upp lokalbefolkningen till en ohälsosam nivå. Fartkamerabilen uppehöll sig nämligen enligt dessa alldeles för ofta inom deras område.

Så en dag dyker fyra killar upp och tre av dessa börjar prata med poliserna. De undrar om det mesta och poliserna svarar och beter sig allmänt hövligt men egentligen handlar det bara om att avleda deras uppmärksamhet. Vad poliserna missar är att den fjärde killen smyger sig fram till nummerplåten på fartkamerabilen och skruvar loss den.

Killarna tackar för sig och far iväg i sin egen bil med nummerplåten i gott förvar.

Sedan skruvar de på plåten på sin egen bil och kör med "gott samvete" alldeles för fort förbi polisbilen som med automatik börjar skicka fortkörningsböter till sig själv, sjutton gånger.

En av de tidigare publiceringarna av denna historia (2003, på engelska) hittar du här.

Taggar: Dagens tips

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.