Nästa artikel
Fråga Anna Björe
Anna Björe

Fråga Anna Björe

Publicerad 2 november 2010 (uppdaterad 3 november 2010)

FRÅGA: Hej, vad bör jag tänka på om jag vill hyra ut min husvagn. Hur mycket ska man ta betalt? Det är en Knaus Südwind 550 FSK -05 barnkammare.
Tack på förhand.
Rolf/dodgen

SVAR: Hur mycket du ska betalt kan jag inte säga. Det beror på utbud och efterfrågan. Du kan prova att leta lite på nätet och fråga runt med andra vad som är rimligt.
Skriv ett avtal om vad som gäller för uthyrningen. Vilken tidsperiod som gäller, vem som ska stå för eventuella skador, hur ni gör om den som ska hyra vill hoppa av i sista stund med mera. Var också noga med att höra med försäkringsbolaget så att försäkringen gäller vid eventuell uthyrning.
Lycka till!
Anna Björe

 

FRÅGA: Hej Anna,
Funderar på att hyra ut vår husbil till några nära och kära, men vill ändå ha något enkelt kontrakt eller liknande för att saker och ting ska vara glasklara om eventuella problem uppstår. Finns det något bra och enkelt standardformulär att tillgå?
Med vänlig hälsning Micke Larsson

SVAR: Hej Micke!
Det finns kontrakt att köpa på nätet för en billig slant men det går nog lika bra att skriva ett avtal själv. Skriv pris, tid, vem som ska stå för eventuella skador, vem som ska betala för förbrukning av gasol med mera, att bilen ska vara tankad och städad vid avlämning och vad som händer om den som ska hyra/eller du som hyr ut plötsligt vill hoppa av.
Glöm heller inte att kolla så att försäkringen gäller när det är någon annan som använder husbilen. Lycka till!
Anna Björe

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.