Bild
Nästa artikel

Förslag på halvintegrerad under 6 m

Fråga experterna

Läsaren Stig Gunnarsson letar efter en halvintegrerad husbil och söker råd, Husbil&Husvagns expert hjälper till.

Fråga: Hejsan,

Måste skriva och tacka för en bra tidning. Mycket smått och gott. Vill passa på fråga lite: Har tidigare haft husbil. Vill nu köpa en halvintegrerad inte över 6 meter. Med U-SITS bak och man kan ligga längs efter. Turbodiesel lite starkare än 1.9. Årsmodell 1998 till 2006. Tänker på prisläget – vilka bilar ska man leta?
/Stig Gunnarsson
 
Svar: Hej Stig!
Tyvärr kan jag inte ge något konkret svar på din fråga. Enbart i år marknadsförs mer än 750 husbilsmodeller på den svenska marknaden, och det har knappast varit så mycket färre under de senaste åren. Att hjälpa dig att välja bland alla dessa modeller, är tyvärr en omöjlighet.
Dock kan jag konstatera, att rundsittgrupp längst bak är en planlösningsvariant som blivit allt ovanligare med åren.
Mitt förslag är, att du går in på någon stor säljsajt (exempelvis www.mobile.de) där du tämligen noggrant kan specificera vad du söker. (I skrivande stund finns det 504 halvintegrerade husbilar från –98 till –06.) Genom att titta på bilderna kan du se vilka modeller som har den planlösning du söker. Många säljare lägger dessutom ut själva planlösningsritningen.
Lycka till med sökandet!
/Lars Erik Paulsson
 
Har du några egna erfarenheter gällande köp av denna typ av bil? Dela gärna med dig i kommentarsfältet nedan!

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.