Bild
Nästa artikel

Hur hitta ställplatser i Tyskland?

Fråga experterna

Hur hittar man fina ställplatser i Tyskland? Husbil&Husvagns expert svarar.

Fråga:

Hej tidningen! 
Vi ska åka till Tyskland i år och undrar hur vi ska hitta alla dessa fina ställplatser vi hört talas om?
/Eva
 
Svar: Det finns två ”biblar” med tyska ställplatser. De är båda på tyska, men är ändå ganska lätta att använda. Mest bekant är Reisemobils Bordatlas som numera består av två delar, en för Tyskland och en för övriga Europa. Bordatlas säljs i Sverige bland annat genom Caravan Club och kostar 340 kronor. Den andra hör också ihop med en tysk husbilstidning, nämligen Promobil. Just nu finns en specialutgåva i ett band för hela Tyskland för 26,95 euro att köpa via hemsidan www.promobil.de/buecher. Annars är Promobils ställplatsförteckning uppdelad på en bok för norra Tyskland och en bok för södra Tyskland. Dessa kostar 19,95 euro per del och de köps i bokhandeln och kanske i någon nätbokhandel.
Husbil & Husvagn har tipsat om ställplatser längs Mosel i nr 4/2010 och på vår hemsida finns ytterligare ställplatser längs Mosel i ett Word-dokument. I nr 10/2010 skrev vi om ställplatser i norra Tyskland och i nr 3 i år kommer ytterligare några i samma område. Trevlig resa!
/Ingvor van Ginhoven
 
Vet du några fina ställplatser i Tyskland eller kan kanske ytterligare litteratur på ämnet? Dela i så fall gärna med dig i kommentarsfältet nedan! 

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.