Bild
Nästa artikel

Husbil på Arlandas långtidsparkering?

Fråga experterna

Går det att övernatta i husbil på Arlandas långtidsparkering? Husbil&Husvagns expert svarar.

Fråga: Hej Husbil & Husvagn, jag har hört att det är möjligt att övernatta i sin husbil på någon av Arlandas långtidsparkeringar. Vi ska resa med ett flyg som går okristligt tidigt på morgonen och därför vore det bra att kunna ta husbilen dit och sedan låta den stå tills vi ska hem igen efter tio dagar.

/Janne i Finspång
 
Svar: Hej Janne, det fungerar, jag har själv provat just i anslutning till en tidig avgång. Jag utnyttjade Benstockens långtidsparkering. När vi kom på kvällen fick vi sova i husbilen, men utanför parkeringens stängsel. De vill inte ha främmande människor inne på området under natten.
På morgonen vaknade vi i god tid, åt frukost och körde sedan in husbilen och parkerade på anvisad plats innanför stängslet. Vi tog våra väskor, klev på bussen och kom till vår terminal i god tid.
Benstocken tar 50 procent extra för en husbil. För tio dygn är det aktuella priset 750 kr. Det finns tyvärr ingen möjlighet att få elanslutning.
Om du kommer med husvagn och dragbil finns också den här möjligheten. Men då kostar det 100 procent extra.
Du måste ringa och kolla med bokningen. Antalet platser för sådana här fordon är begränsat.
Jag har kollat med Benstocken och de har fortfarande denna möjlighet.
Jag kan tänka mig att även andra långtidsparkeringar håller samma service.
/Anders Witt
 
Har du provat att ha husbilen på flygplatsens långtidsparkering? Kommentera gärna!

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.