Bild
Nästa artikel

Väga husbil?

Fråga experterna

Var väger man sin husbil? Husbil&Husvagns expert svarar.

Fråga: Hej! Tack för en bra tidning. Vi undrar om ni kan ge oss en lista över platser där man kan väga sin husbil, det är ju lätt hänt att man lastar på tok för mycket.

Tack på förhand! /M Johansson 
 
Svar: Enklast är att köra in på någon av Vägverkets vågstationer, som finns lite varstans i landet. Tyvärr har jag dock inte lyckats hitta någon förteckning över dessa. Värt att lägga på minnet är också att många av dessa vågar är avstängda utom vid de tillfällen polisen använder dem vid sina kontroller. En våg som dock nästan alltid är påslagen, är den vid Linköpings västra infart.
Alternativet är att uppsöka någon bilprovningsstation, skrotfirma, grustag eller liknande som – mot avgift – kan väga din husbil.
Dessutom finns det ett 30-tal handlare som köpt en enkel våg för att kunna väga kundernas fordon. Denna våg kan du också köpa själv – kanske ihop med några kompisar – hos din husbilsåterförsäljare. Priset är cirka 2 200 kronor.
/Lars Erik Paulsson
 
Hur gör du när du ska väga din husbil? Kommentera gärna. 

Kommentarer

#1
Gunnie Larsson
2013-08-15 15:14

Nyköping har en våg på avfarten mot Oxelösund där går bra att väga husbilen

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.