Bild
Nästa artikel

Vaxmaskin?

Fråga experterna

Vilken vaxmaskin är egentligen att rekommendera? Husbil&Husvagns expert svarar.

Fråga: Hej,

Vi köpte husbil i höstas. Att vaxa den är ju inte som att vaxa en bil. Funderar därför på att köpa en maskin av något slag. Det finns ju de som ser ut som en vinkelslip med ett huvud och de med två huvuden, plus några andra. Priset skiljer sig inte så mycket mellan dem. 
Jag vill ha en proffsversion så att det blir så enkelt som möjligt och så att jag når ut på taket så enkelt som möjligt. Vad kan ni rekommendera?
/Kjellinge
 
Svar: Hej Kjellinge!
Det är mycket länge sedan jag provade en polérmaskin av amatörtyp ("elektrisk ratt", var det någon som kallade modellen), och den var jag långt ifrån nöjd med. Ja, ska sanningen fram, var det enklare att polera för hand.
Av en expert på området har jag dock fått höra att det på "gubbdagiset" finns en oscillerande maskin med dubbla huvuden, som räcker till för den som skall polera sin husbil ett par gånger om året.
Samma expert tipsade också om ett polish med hårdvax som finns att köpa på samma ställe.
Lycka till med vårrengör­ingen!
/Lars Erik Paulsson
 
Vad har du för erfarenheter med vaxningsmaskiner? Dela med dig av dina erfarenheter i kommentarsfältet nedan!

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.