Bild
Nästa artikel

Vilken husbil ska vi välja?

Fråga experterna

Vad bör man tänka på som förstagångsköpare? Husbil&Husvagns expert svarar.

Fråga: Hej!

Vi är ett medelålders par som har haft en dröm att en gång få möjlighet att skaffa en husbil. Nu ser det ut som det kan bli möjlighet till nästa säsong. Vi har vridit och vänt på vilken typ av husbil vi kan tänka oss och kommit fram till att det lutar åt en mindre, smidigare Van-modell. Vi var på mässan nu i Jönköping där vi bland annat tittade på Adria Twin, Rapido V56 och vi har dessutom kikat på Pössls modeller. Det är ju sparsamt med utrymme men det känns helt okej för oss. Vi vill ha en smidig bil, älskar till exempel att åka runt i Norge på inte alltför stora vägar. Tänkte att du med din erfarenhet kunde ge oss lite visdomsord på vägen till oss nybörjare. Tack på förhand. 
/Pär o Monica, Katrineholm
 
Svar: Hej Pär och Monica!
Att ge allmänna köpråd är en fråga som är alltför omfattande för denna frågespalt.
Jag kan däremot tipsa om en artikel jag skrev för Husbil & Husvagn i nr 4/2010. Denna handlar förvisso huvudsakligen om att köpa begagnad husbil, men jag hoppas ändå att ni hittar något matnyttigt i den. 
Utöver de råd som ges i artikeln, tycker jag också personligen att det finns värden i att ha nära till återförsäljaren, både med tanke på garantier och reservdelar.
Lycka till i valet!
/Lars Erik Paulsson
 
Har du några tips till förstagångsköpare? Dela med dig med dina tips i kommentarsfältet nedan!

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.