Nästa artikel
Så väljer du rätt toapapper till husbil och husvagn
Guide

Så väljer du rätt toapapper till husbil och husvagn

Publicerad 2024-02-22 12:57 (uppdaterad 2024-02-22 13:31)
Bästa vanliga toapappret till husbil och husvagn.

Vanligt toapapper eller specialpapper för husbil och husvagn – vad är bäst? Den frågan orsakade mycket snack när Husbil & Husvagn tog upp den för en tid sedan. Läs mer här!

Klart är att det inte behöver innebära katastrof att välja vanligt toalettpapper, som ju oftare är billigare, till husbilens eller husvagnens toalett. Det vittnade många om i kommentarsfältet på Facebook, läs mer här!

”Fungerar lika bra med vanligt toapapper, vi använder Lambi och de blå påsarna i toatanken, inga problem”, skrev till exempel Margareta.

Toalettpapper tillverkas genom att fibrerna får torka ihop utan att något, som till exempel lim, tillsätts. Därför löser det sig snabbt när det kommer i kontakt med vatten. Men det finns olika typer av toapapper och alla är inte lika lättlösliga. Därför gäller det att välja rätt.

Här följer några råd för att hitta det mest lättlösliga toapappret.
 

Undvik det här toapappret till husbil/husvagn:

Återvunnet

Toapapper som är tillverkat av nya fibrer löser sig lättare än det som är tillverkat av återvunnet papper. ”Nytt” toapapper har långa fibrer som vävs samman med varandra. Det gör inte bara sådant toapapper mer lättlösligt utan också att det är mjukare och starkare.

Tryckt mönster

Gulligt och fint tryck på toapappret påverkar lösligheten negativt. Så enfärgat vitt eller naturfärgat är att föredra.

Präglat mönster

Toapapper med präglat mönster ser ofta lite finare ut. Men det har också sämre löslighet. Välj bort det i husbil och husvagn.

Ett tjockt lager

Ett toapapper med flera tunna lager löser sig bättre än ett som består av ett tjock lager papper. Det är också mjukare och suger bättre. Det är alltså bättre för mobila toaletter. Vanligast i Sverige är toapapper som består av två lager.

Källa: granngarden.se

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.