Nästa artikel
2014: Unicat för det stora äventyret
UNICAT

2014: Unicat för det stora äventyret

Publicerad 30 augusti 2013 (uppdaterad 13 december 2013)
Många av oss har säkert drömt om att göra något som få andra gjort. Lite som en modern Colombus. Här är husbilen för dig som söker äventyret!

Finns det en vilja finns det ett sätt att uppfylla den.

Det är mottot som Unicat sätter upp när de konstruerar sina expeditionsfordon. De anser sig dessutom som världsledande i segmentet. En inställning som säkert måste finnas där eftersom fordonen är tänkta att köras långt ifrån närmsta serviceverkstad. Om så den minsta vitala del krånglar kan det innebära katastrof. Det innebär en lång väg från planering och konstruktion, via erfarna medarbetare till ett fordon som uppfyller alla krav. Ingen enkel väg men ett måste för ett fordon i den här kategorin som dessutom ska kunna erbjuda komfort utöver det vanliga för de 6 som kan åka med.

Det är bara att sätta sig ner och kalkylera vad du har råd med, ta kontakt med fabriken och planera det stora äventyret. Inget utom din fantasi och plånbok kommer att lägga hinder i vägen.

Men att se ett sådant här fordon på plats känns lite extra spännande och att få informationen från Unicats vd direkt visar på det engagemang som fabriken tillmäter mässan här i Düsseldorf. En vd som inte liknar någon annan vd, här är det engagemang i hela organisationen som gäller.

Grundfordon: 8-hjulig Man

Vikt: 26 ton

Längd: 12 meter

Bred: 2,48 meter

Motor: 10,5 liter

Färskvatten: 1000 liter

Utrustning: Slide i bak, Satellitmottagning för TV/internet, 7 monitorer varav 4 i full HD, tvättmaskin, hydraulisk trappa, GPS-tracking och så vinsch förstås.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.